Grilovanie

Zlatisté rebierka v ostrej marináde.

13dka plná vône a chuti. 🙂

Suroviny

mäsité bravčové rebierko 1 kg
husté paradajkové pyré 500 g
cesnak 2 strúčiky
sójová omáčka 2 PL
worčestrová omáčka 1 PL
med 3 PL
kyslá smotana 1 téglik
soľ podľa chuti
trochu práškového wasabi

Postup

Zo smotany, wasabi a soli pripravte dip a dajte ho chladiť.
Zmiešajte pretlak s cesnakom, medom a soľou. Pridajte aj sójovú a worcesterskú omáčku. Vymiešajte do hladka.
V marináde vyváľajte rebierka rozdelené na diely.
Rovnomerne rozložte na pekáč, zakryte alobalom a pri 190 stupňoch pečte 45 – 60 minút, až sa marináda takmer úplne vypečie.
Ku koncu na 10 – 15 minút zložte alobal, aby sa rebierka upiekli dozlata.
Podávajte s čerstvým chlebom a dipom.