Hlavné jedlá, Recepty, Rôzne

Zemiakové vežičky so syrom z jedného plechu: Ideálne jedlo pre celú rodinu, keď sa vám nechce variť

Rôzne spôsoby prípravy a pečených zemiakov sú vždy skvelí spôsob, ako si oživiť svoje pokrmy. Tieto zemiakové vežičky, sú výborný spôsob ako si pripraviť prílohu k hlavnému jedlo alebo ako aj predjedlo, ktoré svoju rodinu a priateľov určite poteší.

Čas prípravy je spolu 1 hodinu a 15 minút, z toho, 15 minút predprípravy a 1 hodina je čas samotného pečenia.

Ingrediencie pre 4-6 porcii

  • 3 lyžice (45g) masla, roztopeného
  • 2 lyžice (25g) parmezánu
  • 1 čajová lyžica (3g) cesnakového prášku
  • 1 čajová lyžička tymianových lístkov
  • Soľ a čerstvo namletý čierne korenie
  • 8-10 zemiakov (1,4kg) nakrájaných na tenké kolieska (1,6 mm hrubé)
  1. Predhrejte si rúru na 190°C. Maslom si vymastite 12 foriem na muffiny a položte nabok. Nakrájajte si zemiaky na tenké plátky
  2. Plátky zemiakov vložte do veľkej misky. Pridajte roztopené maslo, syr, tymian, cesnak, soľ a korenie. Poriadne premiešajte.
  3. Plátky zemiakov na seba naukladajte do malých vežičiek a umiestnite ich do foriem na muffiny. Posypte čerstvo namletým čiernym korením.
  4. Pečte do vtedy, kým vrch a okraje nebudú zlatisto- hnedej farby a stred jemný, 55 minút až 1 hodina
  5. Vyberte zemiaky z rúry, nechajte ich aspoň 5 minút odležať a tak ich vyberte z plechu a poprášte parmezánom a tymianom.

Dobrú chuť

zdroj:homecookingadventure.com