Slávnostné, lákavé predjedlo- zemiakové kvety plnené šampiňónmi s mäsom.
Suroviny
Mleté mäso 100-150 g
zemiaky 3 ks
huby 150 g
syr 100 g
žĺtok 1 ks
olej na vysmážanie
soľ podľa chuti
Postup
1. Mleté soľ a korenie podľa chuti zmiešame.
Z húb odrežeme nožičky a vysmažíme ich do mäkka.
3. Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Do formy vystelieme zemiakové lupienky podľa obrázku v tvare kvetiny.
Syr nastrúhame na struhadle, pridáme vaječný žĺtok (vajce), soľ a vymiešame do hladka. Nalejeme do formy v ktorej máme hubu plnenú mäsom .
Vložíme do predhriatej rúre na 180 ° C a pečieme dozlata 15-20 minút.
Dobrú chuť!
Zdroj: https://vk.com/