Suroviny
Kaša:
1 kg zemiakov
300 ml horúceho mlieka
50 g masla
trocha muškátového orieška a soli
Paradajkové ragú:
500 g paradajok
1 cibuľa
maslo alebo bravčová masť
50 alebo 100 g šunky/podľa Vašej chuti/
100 g šampiňonov
1 lyžička octu
trocha cukru,soli,papriky,ml.korenia a oregana
Na posypanie:
1 lyžica parmezánu
petržlenová vňaťka alebo pažítka
Postup
Zemiaky očistíme,uvaríme a scedíme.
Pretlačíme a nalejeme horúce mlieko a rozpustené maslo.Dobre vymiešame do hladka.
Paradajky pokrájame a dáme nabok.
Cibuľu pokrájame a speníme na masle alebo masti.
Šunku pokrájame na drobné štvorčeky,šampiňóny na tenké plátky,pridáme k cibuli a jemne podusíme a neskôr pridáme nakrájané paradajky.Okoreníme,osolíme,necháme zovrieť a odložíme na teplé miesto.
Zemiakovú kašu dáme do vrecúška a na každý zo štyroch tanierov nastriekame hniezdo,ktoré potom naplníme paradajkovým ragú,posypeme postrúhaným syrom a ozdobíme vňaťkou.