Suroviny
zemiaky 3 ks
vajcia 3 ks
paradajka 1 ks
hlávka šalátu (napr. ľadový) 1 hlávka
červená cibuľa 1 ks
kuracie rezne 400 g
soľ
olivový olej
vlašské orechy 150 g
med 1 lyžička
šťava z citróna 4 lyžičky
horčica 1 lyžička
čierne korenie ml.
čerstvá pažítka
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kocky. Vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame na mesiačiky (na štvrťky). Na mesiačiky nakrájame aj paradajku. Šalát potrháme na kúsky. Cibuľu rozkrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme a sprudka opečieme na panvici na troche olivového oleja.
Suroviny vložíme do väčšej šalátovej misy a zľahka premiešame. Na vrch pridáme v rukách rozdrvené vlašské orechy.
Dressing si pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy s medom, horčicou a 6 lyžičkami olivového oleja. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Hotový šalát zalejeme dressingom a pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.
http://kuchynalidla.sk/