Je tu sezóna cukiet.Ponúkam Vám jeden výborny a hlavne zdravý recept,môže to byť aj ľahká večera.
Suroviny
baklažán 2 ks
cuketa 1 ks
paradajky 2 ks
mozzarella 200 g
slanina 50 g
biela cibuľa 1 ks
Cesnak 2 strúčiky
zmes talianskych byliniek
morská soľ podľa chuti
zmes korenia podľa chuti
balsamico 1 PL
petržlen alebo bazalka
Parmezán
Postup
Zeleninu umyjeme,vysušíme. Cuketu, baklažán, paradajky a mozzarellou nakrájame na plátky.
Kolieska baklažánu a cuketu ľahko osmažíme na panvici. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a osmažíme na olivovom oleji dáme do zapekacej misy alebo pekačika o rozmere (21×21).
Striedavo dáme plátky baklažánu, cukety, paradajky, mozzarelly. Na každej vrstve dáme tenké plátky slaniny. Zeleninu pokvapkáme s olivovým olejom, bielym octom balsamico, soľou a korením, posypeme zmesou vonných talianskych byliniek, pridáme prelisovaný cesnak.
Pečieme pri 180 ° C * na 30 až 35 minúty.
Pri servírovaní posypeme parmezánom a čerstvými bylinkami.
Zdroj/koolinar.ru