Lahodná vegetariánska paštéta zaujme jednoduchou prípravou, výživnými hodnotami aj chuťou. Fazuľu si namočíme na noc. Všetko ostatné pripravíme za 20 minút.
Suroviny
Fazuľa 250 g
rastlinný olej
cibuľa 1 ks
petržlen 1 ks
cesnak 2 strúčiky
vlašské orechy 50g
Bylinky podľa dostupnosti a chuti
Soľ
Korenie
Postup
Bielu fazuľu nechajte cez noc namočenú.
Ráno fazuľu uvarte do mäkka. Na konci pridajte soľ. Vývar si zatiaľ odložte.
Na panvici opražte nakrájanú cibuľu, pridajte nastruhanú polku petržlenu a roztlačte 2 strúčiky cesnaku.
V mixéri pomelte vlašské orechy s fazuľou.
Pridajte cibuľu a bylinky, soľ a korenie a opäť premiešajte.
V prípade že je hmota veľmi hustá, pridajte trochu fazuľového vývaru.
Podávajte s bielym toastovým chlebom.