Super klasika. Jednoduchá a rýchla príprava z Vás urobí šéfkuchára ihneď.☺
Suroviny
Veľké pečené zemiaky/asi 350 g pre každého/ 5 ks
olivový olej 50 ml
slanina 100 g
strúhaný syr čedar 200 g
kyslá smotana 200 g
maslo 80 g
zelená cibuľka 30 g
Soľ a korenie podľa chuti
Postup
Predhrejte rúru na 190 stupňov. Rozložte na plech fóliu.
Potrite zemiaky s olivovým olejom, soľou a korením. Dajte zemiaky na plech a pečieme asi hodinu. Potom ich nechajte vychladnúť.
Na panvici na miernom ohni usmažte nakrájanú slaninu za občasného miešania, do chrumkava.
Vychladnuté zemiaky prerežem na polovicu.Lyžicou opatrne oddeľte vnútro zemiaka od šupky, asi tak na 1-2 cm.
Vnútro zo zemiakov dáme do misy,roztlačte ich vidličkou alebo mixérom na kašu.
Pridajte 100 g syra, kyslú smotanu, maslo, slanina, cibuľa, soľ a korenie – to všetko dôkladne premiešajte.
Teraz už len naplniť zemiaky, posypte navrchu zvyšným syrom a pečte asi po dobu 15 minút.
Zdroj//7days.ru/lifestyle/ recept od šéfkuchára Michelle Lombardo