Hlavné jedlá, Inšpirácie, Recepty

Vynikajúce pikantné krídielka od Stanky

Nenáročný recept na suroviny ale vynikajúci (vyskúšala som mnoho marinád ,ale táto je naj) …

Suroviny

kuracie krídelká, ale môžu byť aj napr. horné stehienka 13-14 ks
stredne veľká cibuľa 1 ks
cesnak 2 ks
kryšt.cukor 2 PL
kečup 3 PL
ocot 1 PL
sójová omáčka 2 PL
worchester 1 PL
pár kvapiek chilli omáčky alebo štipka chilli korenia
horčica 1 zarovnaná PL
soľ, korenie

Postup

Krídelka umyjeme, osušíme a odkrojíme tú najmenšiu časť (kto nechce nemusí, ale pri pečení sa skoro vždy viac upečie až spáli) …
rúru zapneme na 200 °C

Marináda cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, pridáme cukor, kečup, ocot, horčicu, sójovú a worchesterovú omáčku, chilli, soľ, korenie a povaríme (necháme prevrieť) cca 3-4 minútky
pekáčik, alebo jánsku misu si vyložíme papierom na pečenie.
Krídelká namáčame v marináde a uložíme na pekáč, zvyšnú marinádu lyžicou rozdelíme na jednotlivé krídelká.
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 200°C cca 45-50 minút pokiaľ krídelká nie sú mäkké, nakoniec prepneme rúru na funkciu gril a opečieme cca 13 minút.

Podávame s chlebíkom, bagetkou , ryžou ,alebo len so zeleninovým šalátom ( ja som robila rajčina,reďkovka,uhorka ,korenie ,soľ,pochúťková smotana ,syr ) skvelá večera ,ale aj obed či namiesto chlebíčkov na pohostenie 🙂 mňam