Hlavné jedlá

Voňavé kuracie prsíčka s jednoduchou prípravou

Nenáročný obed od p. Veroniky Poláčkovej

Suroviny

Kuracie prsia 500 g
korenie Adžika* 2 čl
mrkva 1 ks
cuketa 2 ks
pór asi 10 cm
smotana 33 % 250 ml
zemiaky
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
olivový olej

*Vysvetlenie:korenie Adžika-Zloženie: soľ /max.20%/, paprika sladká, kôpor, koriander, cesnak/ Použitie: koreniaca zmes gruzínskej a arménskej kuchyne, ktorá sa používa na grilovanie mäsa a rýb, na dusenú zeleninu, hlavne fazuľu a šošovicu. Táto koreniaca zmes sa používa na prípravu tradičného arménskeho pokrmu šašlík. Má veľmi príjemnú chuť.

Postup

Kuracie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a dáme do misky.
K mäsu pridáme korenie Adžika, soľ, na kocky nakrájané cukety, na polmesiačiky nakrájanú mrkvu, na kolieska nakrájaný pór, všetko premiešame a necháme odpočinúť, než si pripravíme zemiaky.

Zapekaciu misku si vymastíme olejom a dno misky poukladáme ošúpané, na plátky nakrájané surové zemiaky.
Zemiaky osolíme, okoreníme.
Týmto spôsobom poukladáme celkom 3 vrstvy zemiakov.

Na takto pripravené zemiaky dáme okorenené mäso so zeleninou a zakryjeme 1 vrstvou zemiakov, ktoré opäť osolíme a okoreníme.

Všetko zalejeme smotanou a pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C prikryté alobalom asi 30 minút, potom alobal zložíme a dopekáme pri 180 ° C ďalších 30 minút.
Zdroj/poslirecept.cz
autorka receptu/Veronika Poláčková
Mýto