Dezerty

Veľkonočný zajačik

Suroviny

korpus 2 ks
žĺtka 1 ks
mlieko 450 ml
práškový cukor 75 g
hladká múka 1 PL
Zlatý klas alebo vanilkový puding 1 ks
vanilkový cukor 1 ks
maslo 10 dkg
lentilky na ozdobu
kokos 1 balenie
potravinárska farba červená

Postup

Okrem masla a 150 g cukru všetko uvaríme ako kašu.
Je potrebné túto zmes dobre vyšľahať pred tým než ju idete variť, aby sa Vám neurobili hrudky. Pokojne pripravené suroviny najprv rozmixujte mixérom a potom uvarte. Budete mať nadýchanú kašu.
Kašu vychladíme a postupne pridávame k vyšľahanému maslu s práškovým cukrom. Ja vždy nakoniec pridávam pár lyžíc rumu, podľa chuti – samozrejme izbovej teploty.

Jeden korpus zostane celý a druhý rozkrájame podľa obrázka.
Natrieme krémom,posypeme kokosom a ozdobíme.