Dezerty, Inšpirácie

Valentínske cupcakes s fondánovými srdiečkami

Je tu Valentín. Sviatok všetkých zamilovaných, milovaných aj milujúcich. Láska prechádza cez žalúdok, ale oči sú prvé. Prekvapte svoju lásku toto pochúťkou.

Suroviny

Cesto
150 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou
150 g kryštálového cukru
150 g polohrubej múky
1,5 lyžičky kypriaceho prášku
3 vajcia (ak sa vám zdá cesto málo kompaktné, pridajte ešte jedno)

Krém
150 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou
150 g práškového cukru

Zdobenie
cukrárske ozdoby
fondán

Papierové košíčky na Muffiny

Postup

Rúru predhrejte na 180 °C. Pripravte si papierové košíčky, ktorými vyložíte plech na muffiny.
Najskôr zmiešajte všetky sypké suroviny – do preosiatej múky pridajte kypriaci prášok.
Tuk vyšľahajte s cukrom na hladkú penu a postupne vmiešajte vajcia. Nakoniec pridajte múku a vymiešajte na hladké cesto.

Košíčky naplňte do dvoch tretín. Pečte asi 25 minút. Či sú cupcakes hotové, zistíte pomocou špajle. Pokiaľ sa po zapichnutí do cesta nelepí, sú hotové.

Krém
Rozkrájajte si tuk na kúsky a preosejte cukor. Tuk šľahajte a postupne doň pridávajte cukor. Vyšľahajte na hladký krém. Hotový ho dajte vychladnúť.

Postup
Vychladnutý krém rozotrite na vrch cupcakov a posypte ozdobami. Rozvaľkajte si fondán prípadne iný poťahovací materiál na torty na tenký plát a vykrajujte srdiečka. Tými ozdobte cupcaky.