Dezerty

Tvarohový dezert s bielou čokoládou a ovocím

Zaujímavá chuť torty  s bielou čokoládou.
Ovocie pridáva tejto torte chuť a šťavnatosť.
Spodná časť je pripravená zo  sušienok a masla.

Príprava je  veľmi rýchla a jednoduchá.

Suroviny

200 g sušienky,
100 g maslo,
400 bielej čokolády,
400 g tvarohu jemného,
250 g mascarpone,
200 g maliny,
200 g čučoriedky alebo čučoriedkový kompót,
4 lyžičky želatíny

Postup

Pripravíme si tortovú formu 20-21cm a vyloženú papierom na pečenie. Rozpustíme maslo a necháme 10-15 minút vychladnúť. Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme. Pridáme rozpustené maslo a premiešame. Zmes dáme do pripravenej formy,jemne potlačíme a vyrovnáme. Nalámanú čokoládu dáme nad paru roztopiť (v miske nad vriacou vodou) a necháme ju ochladiť na teplotu miestnosti, asi 35 minút.Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Syr vymiešame mixérom. Za stáleho miešania pridávame pripravenú čokoládu a vymiešame. Želatínu pridávame pomaly do tvarohu a dobre premiešame. Zmiešame pripravený tvaroh spolu so zmesou z čokolády a syra,pridáme ovocie a jemne premiešame. Takto pripravenú plnku navrstvíme na vrstvu sušienok a dáme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Pred podávaním opatrne odstránime papier,boky uvoľníme nožom a pokrájame. /liveinternet.ru/