Dezerty

Tvarohové pohladenie. Niečo báječné pod zub.

2 cestá, 2 krémy a jedna poleva. Tento zákusok sa Vám istotne zapáči a taktiež zachutí. Pripravte sa na poriadnu vrstvu tvarohového krému.

Suroviny

cesto
5 vajec,
5 PL práškového cukru,
5 PL polohrubej múky
trochu kakaa

Krém
200 ml mlieka,
1 Zlatý klas,
200 g práškového cukru,
250 g masla

Želatínový krém
500 g tvarohu,
200 g cukru,
400 ml vody,
100 ml ovocného sirupu (malinový alebo jahodový),
1 šľahačka v prášku,
mlieko do šľahačky,
1 balíček čírej želatíny

Poleva
2 balíčky tortové želé

Postup

1.cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme žĺtka a postupne múku. Upečieme na papieri.
2.cesto upečieme tak isto, len pridáme kakao.

Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme krém, necháme ho vychladnúť a primiešame maslo.
Tvaroh zmiešame s cukrom. Želatínu namočíme do studenej vody, pridáme sirup a na miernom ohni zohrievame, kým sa želatína rozpustí. Nesmie sa variť. Zložíme z ohňa, necháme trochu vychladnúť, primiešame ju do tvarohu a pridáme vyšľahanú šľahačku.

Kakaové cesto natrieme krémom, priložíme piškótové cesto, natrieme želatínový krém, necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec polejeme tortovým želé, ktoré sme pripravili podľa návodu.
Recept pripravený podľa/http://receptylurdes.webnode.sk/products/tvarohove-rezy-so-zelatinou/