Hlavné jedlá, Recepty

Trhané bravčové mäso

Jednoduchý a chutný pokrm na obed. Mäsko je jemné a delikátne. Podávame s kyslými uhorkami alebo baraními rohmi.

Suroviny

1,5 kg bravčového stehna
300-500 ml vody
7 väčších zemiakov
majoránka
čierne korenie
soľ
olej
Marináda
200 ml kofoly
2 lyžice horčice
2 lyžice pretlaku
7 lyžíc polosladkej sójovej omáčky
2 lyžičky chilli omáčky
1 lyžička soli
1 lyžička vegety
1 lyžička cesnakového prášku
1 lyžica mletého čierneho korenia
2 lyžičky oregana

Postup

Mäso umyte a popichajte ostrým nožíkom, aby sa marináda dostala lepšie do mäska.
Marinádu pripravíte jednoducho zmiešaním všetkých prísad.
Mäso vložte do zapekacej misy a celé polejte marinádou. Prikryte alobalom a šup na noc do chladničky.
Rúru zapnite na 160°C. K marinovanému mäsu dolejte ešte 300 ml vody.
Nezakryté pečte asi 1 hodinu. Otočte a z druhéj strany ešte 30 minút.
Misu zakryte alobalom a pečte ešte 90 minút aby sa mäso úplne rozpadalo.
Zemiaky uvarte v osolenej vode takmer do mäkka.
Následne ich vyberte a poukladajte vedľa seba na vymastený plech.
Zemiaky ochuťte soľou, majoránkou a čiernym korením a pár kvapiek oleja.
Pečte v rúre 30 minút pri 200°C.