Palacinky sú úžasné. Dajú sa pripraviť na sladko aj na slano. Môžu mať rôzne plnky – mäso, hríby alebo zeleninu, ale najobľúbenejšie palacinky sú samozrejme tie sladké. Prinášame Vám výber top 5 receptov
Banánovo čokoládové palacinky s madľami
Suroviny
100 g čiernej alebo mliečnej čokolády
50g masla
2 banán
10g mandľe
Postup
Rozdeľte čokoládu na kúsky a vložte ju do misy. Pridajte nakrájané maslo a rozpustite v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Vymiešajte do hladka.
Odlúpte a nakrájajte banány.
Natrite palacinky roztavenou čokoládou, aby ste rozložili kúsky banánov a zabalili. Posypte nakrájanými madľami.
Tvarohovo čerešňové palacinky
Foto: Freepik.com
Suroviny
400 g tvarohu
3-4 lyžice práškový cukor
vanilkový cukor
1-2 lyžice kyslá smotana
400 g zaváraných čerešní
Postup
Zmiešajte tvaroh s cukrom, kyslou smotanou a vanilkou, rozmiešajte mixérom do hladka alebo dobre premiešajte vidličkou.
Palacinky naplnte čerešňami bez kôstky a tvarohovým krémom.
Palacinky s makom a orechami
Suroviny
100 g maku
50 g cukru
10 gramov vanilkového cukru
50 g orechov
práškový cukor
Postup
Mak zalejte horúcou vodou, nechajte stáť aspoň 15 minút. Zlejte a pomelte.
Pridajte cukor, vanilku, nakrájané orechy a umyté hrozienka.
Do každej palacinky dajte 2 lyžice plnky a zložte na trojuholníky. Posypte práškovým cukrom pred podaním.
Palacinky s krémovou pomarančovou náplňou
Suroviny
2 sladké pomaranče
200 g kyslej smotany alebo šľahačkou
150 g čokolády
2 lyžice práškový cukor
prášková škorica
Postup
Ošúpte pomaranče z kôry a nožom ich opatrne zbavte aj blany.
Čokoládu nastrúhajte a pridajte k zakysanej smotane. Jemne zamiešajte.
Natrite palacinky s kyslou smotanou a čokoládou. Opatrne naukladajte pomarančovú dužinu.
Umiestnite do chladničky na dve hodiny. Pri podávaní, nakrájajte na porcie a ozdobte pomarančovými plátkami.
Karamelové palacinky s jablkom
Foto: Freepik.com
Suroviny
50 g masla
2 jablká, lúpané a nakrájané tenké plátky
60 g cukru
100 ml krémového krému
Postup
Rozpustite maslo v panvici na strednej teplote, kým sa nevytvorí pena.
Pridajte jablká a smažte 2-3 minúty na každej strane alebo až do zlatohnedej.
Pridajte cukor a smotanu a varte, miešajte, 1-2 minúty, až sa omáčka zahustí a jablká sa zmäknú.
Servirujte palacinky s teplou jablkovou omáčkou a zmrzlinou.
zdroj/segodnya.ua