Čo k tomuto receptu dodať?..:)..len a len dobrú chuť!
Suroviny
Lístkové cesto 500 g
kuracie stehná 6 ks
huby (čerstvé alebo mrazené) 300 g
zemiaky 700 g
cibuľa 150 g
mlieko 50 ml
maslo 30 g
soľ a korenie
olej
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Cibuľu nakrájame na drobno, huby očistíme a nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom oleji na panvici speníme cibuľu, pridáme huby a chvíľu podusíme. Osolíme, okoreníme podľa chuti.
Uvarené zemiaky precedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ a pripravíme si klasickú zemiakovú kašu. Keď máme pripravené zemiaky, pridáme opraženou cibuľku a huby. Všetko premiešame.
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme štvorce (veľkosť závisí na veľkosti kuracej nohy). Na štvorec navrstvíme zemiakovú kašu s hubami, položíme nohu, ktorú sme vopred prudko osmažili na rozpálenom oleji na panvici a okorenili korením podľa chuti. Mešec zabalíme (aby sme mali istotu, že sa lístkové cesto na spodnej časti nepretrhne, pod zemiakovú kašu umiestnime ešte guľôčku lístkového cesta). Vrch zviažeme šnúrkou a ukladáme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom. Jemne ich potrieme olejom a dáme piecť.
Vrch zviažeme šnúrkou a ukladáme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom. Jemne ich potrieme olejom a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 – 20 minút – do zlata.
Pred podávaním nezabúdame na šnúrku, ktorú treba odstrániť.
Dobrú chuť!
Zdroj/domashnie-retsepty.ru/