Suroviny
3 vajcia,
180 g práškového cukru,
1 dl oleja,
200 g polohrubej múky,
2 lyžice kakaa,
7 dl broskyňového kompótu,
50 g čokolády,
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
3 dl mlieka,
1 balenie škrobovej múčky Zlatý klas
2 vanilkové cukry,
2 dl šľahačkovej smotany
Postup
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania prilievame olej,vlažné mlieko a po lyžiciach vmiešame preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Dve tretiny cesta vylejeme na väčší plech, vyložený papierom na pečenie, do zvyšného cesta vmiešame kakao a pomocou lyžice vylejeme na svetlé cesto. Vo vyhriatej rúre upečieme, vyklopíme na pocukrovanú utierku a papier stiahneme. Upečený plát prekrojíme po dĺžke na štari rovnaké pásy.
Prvý pás uložíme na dlhšiu hlbšiu tácku,pokvapkáme šťavou z kompótu,polejeme časťou vlažnej plnky a poukladáme časť pokrájaných broskýň. Postup opakujeme, kým neminieme suroviny. Vychladený koláč natrieme zvyšnou vyšľahanou šľahačkou a posypeme postrúhanou čokoládou.
Z mlieka, Zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme hustejší krém. Do vlažného všľaháme polovicu vyšľahanej šľahačky.