Hlavné jedlá

Spišská kocka Evky Konečnej

Slovenská dobrota z východu. Suroviny aj príprava sú rýdzo naše.

Suroviny

500 g sušených širokých rezancov
400 g zemiakov
200 g bryndze
250 g kyslej smotany
120 g údenej slaniny
2 PL čerstvého alebo sušeného kôpru
2 vajcia

Postup

Slaninu nakrájame na malé kocky a vytopíme.
Rezance uvaríme a zmiešame so získaným tukom.
Uvarené a precedené zemiaky roztlačíme spolu s bryndzou, kôprom a polovicou smotany.

Do vymasteného pekáča dáme polovicu rezancov, vrstvu zemiakov s bryndzou a prikryjeme zvyšnými rezancami.

Vrch potrieme zbytkom smotany, v ktorej rozšľaháme 2 vajcia a dáme do predhriatej rúry zapiecť na 30 min.

Podávame s kockami opraženej slaniny.