Hlavné jedlá, Recepty, večera

Špagety so zeleniou a údeným bôčikom. To sú špagety flamendr – tie musíte vyskúšať.

Ľahký a dobrý recept, hlavne rýchly, čo ocenia mnohé gazdinky..:) Jedlo je sýte a chuť čerstvej zeleniny dodá požadované spestrenie jedálnička.

Suroviny

údený bôčik 100 – 150 g
špagety 1/2 balíčka
červená kápia
pór 10 cm
šampiňóny 4 ks
sušené paradajky 50 g
nastrúhaná Niva 100 g
soľ
korenie

Postup

Špagety uvaríme podľa návodu.
Na panvici zľahka orestujeme na kocky nakrájaný bôčik (alternatíva môže byť chudšia anglická slanina).
Pridáme na štvrťky nakrájané šampiňóny, na prúžky pokrájanú kápiu, pór nakrájaný na kolieska a jemne nakrájané sušené paradajky. Restujeme 5 minút aby sa chute spojili, ľahko osolíme, okoreníme a pridáme do zmesi uvarené špagety.
Premiešame a posypeme strúhanou nivou.
/Pavla Tomanová/