Dezerty

Smotanovo – višňová torta

Úžasná chutná tortička 😉

Cesto

400 g múky
200 g masla-izbová teplota
250 g kyslej smotany
1 lyžička vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor

Plnka:

1 kg čerešne alebo višne (čerstvé alebo mrazené)
Cukor podľa chuti (cca 1 kg čerešní – 200 g cukru)
2 lyžice škrobu
50 ml studenej vody

 

1 kg čerešne alebo višne (čerstvé alebo mrazené)
Cukor podľa chuti (cca 1 kg čerešní – 200 g cukru)
2 lyžice. l škrobu
50 ml studenej vody

 

Krém:

600-800 ml smotany
200 g práškového cukru
200 g masla izbová teplota
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

 

Na ozdobu:

mandľové lupienky

čerešne alebo višne