Dezerty

Šľahačková ovocná torta od Stanky Klinovskej Chromčákovej

Krémové torty sú najlepšie. Výfuky si aj cesto ale hlavne plnku.

Suroviny

Korpus:
3 vajcia,
150 g kr.cukru,
180 g poloh.múky,
2 lyžice vody,
1/2 prášku do pečiva.

Krém:
500 ml mlieka,
2 pudingy Zlatý klas,
250 g Palmarín alebo Hera,
200 g kr.cukru,
1 vanilínový cukor,
250 g smotany,
čokoláda,
rôzne ovocie.

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou do penista. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme do tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre. Z mlieka,cukru (vanilkový cukor),a prášku Zlatý klas uvaríme puding.

Do vychladnutého pudingu pridáme Palmarín a vymiešame krém. Na upečený piškótový korpus dáme polovicu krému, na ktorý poukladáme ovocie a prikryjeme druhou polovicou krému. Tortu necháme stuhnúť a nakoniec ju potrieme vyšľahanou smotanou.

Tortu posypeme postúhanou čokoládou.