Pripraviť vegánsky burger? Žiadny problém. Tento skvelý recept na burger bez mäsa bude TOP na každej gril párty. Vyskúšajte ho, recept nájdete práve tu.
Suroviny
1 konzerva sterilizovanej fazule
1 malá červená cibuľa
1/3 šálky nasekaných vlašských orechov
1 menšia mrkva
1 šálka celozrnnej strúhanky
2 jarné cibuľky
2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
2 lyžičky sójovej omáčky
soľ
mleté čierne korenie
3 lyžice extra panenského olivového oleja
3 šálky rôznych húb
4 celozrnné žemle
horčica
baby špenát a rukola (na ozdobu)
Postup
Fazuľu v miske roztlačte vidličkou na kašu. Pridajte nakrájanú cibuľku, nasekané orechy, nastrúhanú mrkvu, 1/2 šálky strúhanky, jarnú cibuľku na koliečka, nasekanú petržlenovú vňať a 1 lyžičku sójovej omáčky. Ochutíme soľou a korením a dobre premiešajte.
Urobte zo zmesi placky a obaľte ich v strúhanke.
Na panvicu dajte olivový olej. Placky pečte na nižšej teplote do zlatista, 2 až 3 minúty na každej strane. Pripravte si na tanier prekrojené žemle.
Na tú istú panvicu, dajte 1 lyžicu oleja, pridajte huby, 1 čajovú lyžičku sójovej omáčky, ochutíme soľou a korením a varíme, kým nebudú huby mäkké, 3 až 4 minúty. Potrite hamburgery horčicou, položte vegánsku placku, pridajte huby, dozdobte rukolou a baby špenátom. Podávajte.
http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchen/veggie-burgers-with-mushrooms-recipe