Povedala som si, že keď už viem urobiť domáce rohlíky, bagetky i pletenky, tak predsa budem vedieť upiecť aj chlieb, no a keď budem vedieť upiecť chlieb, budem sa považovať za pokročilú kuchárku-pekárku Dnes som svoju výzvu prijala. Posúďte sami, či som ju zvládla dobre, alebo som zlyhala. Nechcem sa chváliť, ja si však myslím, že som to zvládla na jednotku
Zdroj/http://veselapanvicka.sk/
autorka Simonka
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- ražná múka – 250 gramov,
- pšeničná chlebová múka hladká – 200 gramov,
- plnotučné mlieko – 175 ml,
- voda – 175 ml,
- hnedý cukor – 2 PL,
- sušené droždie – 7 gramov,
- morská soľ – 1 PL,
- rasca celá – 2 ČL,
- slnečnicový olej – na potieranie