Tento šálkový dezert je pripravený raz-dva a dokážu ho upiecť aj tí čo majú obidve ruky ľavé ako ja. A za chvíľu je báječný dezert na stole.
Suroviny
vajcia 3 ks
cukor kryštálový 1 šálka
polohrubá múka 2 šálky
prášok do pečiva 1 ks
olej 1/2 šálky
mlieko 1 šálka
jahodový alebo iný džem
kyslá smotana 500 g,ale kľudne môže byť i viac
na ozdobu môžu byť posekané orechy alebo strúhaná čokoláda
Postup
Vajcia s cukrom vymiešame,pridáme olej, mlieko a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva.Dobre vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Dáme piecť do predom vyhriatej rúry.Pečieme pri 180-190 stupňoch,dĺžka závisí od toho, akú máte rúru.
Upečený,vychladnutý koláč potrieme džemom a naň dáme kyslú smotanu,rozotrieme rovnomerne.
Ozdobíme posekanými orechami alebo strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!