Suroviny
1/2 ošúpaného zeleru,
2 ošúpané repy,
4 zrelé rajčinky pokrájané a kocky,
1 zväzok petržlenovej vňate pokrájanej najemno,
4 lyžice morských rias hijiki,
Dresing
2 lyžice červeného vínneho octu,
1 lyžica dijonskej horčice,
štipka soli,
štipka cukru,
100 ml extra panenského olivového oleja
Postup
Zeler a repu nastrúhame buď na ručnom strúhadle alebo pomocou kuchynského robota – a preložíme ich do misy.
Pridáme k nim rajčinky, petržlenovú vňať a riasy.
Všetko dobre premiešame.
Prvé štyri prísady na dresing vyšľaháme, potom k nim za stáleho miešania pridávame olej, kým nevznikne emulzia.
Týmto dresingom zalejeme zeleninovú zmes, jemne premiešame a podávame.