Koláče

Rýchly ríbezlový koláčik

Suroviny

4 vajcia,
1 hrnček ( 250 ml) kryšt. cukor,
2 hrnčeky pol.múky,
1 hrnček mlieka ,
200 ml olej,
1 prášok do pečiva,
1 vanilkový cukor
ríbezlový džem
ovocie podľa chuti – my sme teraz robili s mrazenými ríbezľami
1 puding – zlatý klas

Postup

Vajíčka + cukor vyšlaháme do penista.
Postupne pridáme olej, potom mlieko a nakoniec múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor.

Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme ríbezle len sem tam a dáme upiecť cca 15 -20min pri 180°C.

Keď je koláčik upečený natrieme ho ríbezlovým džemom. Kým nám trocha chladne, prichystáme si poslednú vrstvu.
Do ríbezlí dolejeme vodu – tak aby sme mali 500 ml.

Väčšiu časť dáme variť a vo zvyšnej vode rozmiešame 1 puding 🙂 ak chcete viac želatíny treba dávku zvýšiť ja som robila z dvoch dávok.

Prilejeme do vriacej ríbezlovej masy a uvaríme si puding – želatínu, túto vylejeme na koláčik- zarovnáme a dáme vychladnúť Prajem dobrú chuť !