Deťom sa zunovali klasické sendviče. Vyskúšali sme tento recept a zamilovali sme si ho. Môžete použiť aj bylinky 🙂
Suroviny
Toastový chlebík 1 ks
mozzarella syr 500 g
šunka 500 g
smotana 250 ml
rajčinový pretlak 200 ml
cibuľa 1 ks
cesnak 3 strúčiky
olej
parmezán na posypanie
Postup
Najprv si pripravíme omáčku.
V hrnci orestujeme na rozpálenom oleji cibuľu, pridáme cesnak a nakoniec paradajkový pretlak.
Keď hmota začne vrieť, pridáme smotanu a miešaním spojíme.
Necháme hmotu prejsť varom a odstavíme ju.
Pripravíme si formu na pečenie.
Na dno formy poukladáme toustový chlieb, polejeme omáčkou, naukladáme šunku, mozzarellu a vrstvy opakujeme.
Vrch posypeme strúhaným parmezánom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 220 stupňov do zlata.
/gshow.globo.com/