Predjedlá

Rovenšťanské žaby – minihamburgery na na stole

Samozrejme je dôležité koľko hostí čakáte. z týchto surovín pripravíte približne 35 kusov. Záleží ako sa Vám podaria, od toho závisí či každý je 2 alebo 12 kúskov… 🙂

Suroviny

500 g polohrubej múky
300 ml mlieka
30 g masla
30 g droždia
20 g kryštálového cukru
soľ
1 vajce
sezamové semienka
múka na posypanie dosky
tuk na vymastenie plechu
klobása
petržlenová vňať

Plnka

125 g masla
2 tavené smotanové syry Bambino
4 strúčiky cesnaku

Postup

K múke prilejeme vlažné mlieko,pridáme rozdrobené droždie, mäkké maslo, cukor a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút vykysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme z neho malé kolieska, vytvarujeme z nich malé buchtičky, ktoré poukladáme na pomastený plech.

Necháme ešte asi 10 minút kysnúť, potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme do predhriatej rúry upiecť. Na plnku rozmiešame maslo so syrom a s roztlačeným cesnakom. Upečené a vychladnuté buchtičky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásy – aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami.

Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Čas pečenia: 8 – 12 minút

Ďakujeme Stanke  Klinovskej  Chromčákovej