Hlavné jedlá, Inšpirácie, Recepty

Rýchla richtárova pochúťka. Týmto zasýtite aj celé zastupiteľstvo.

Mäso zabalené v zemiakovej placky je super nápad.  Príloha je šťavnatá a mäsko báječné.

Suroviny

250  g bravčového mäsa,
olej,
1 cibuľa,
soľ, mleté čierne korenie,
100 g šampiňónov,
200 g bravčovej pečene,
100 g hrášku,
1 kápia.

Zemiaková placka:
4 zemiaky,
2 PL polohrubej múky,
1 vajce,
soľ, ml.čierne korenie,
rasca, majorán,
olej.

Postup

Mäso pokrájame na rezance, osolíme a okoreníme.Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme mäso,opražíme., podlejeme trochou vody a udusíme do polomäkka. Pečeň pokrájame na rezance, orestujeme na troche oleja,pridáme k mäsu, pridáme pokrájané očistené šampiňóny,hrášok,pokrájanú kápiu a dusíme do mäkka. Zmesou naplníme zemiakové placky.

Očistené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, rozšľahané vajce, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, majorán a vymiešame. Zo zmesi pečieme na rozohriatom oleji placky z obidvoch strán.