Zdravie

Predjedlo z baklažánu s Feta syrom a cesnakom

Baklažán je zdravá dobrota, ktorá váš stôl obohatí o netradičnosť a originalitu. Obsahuje množstvo minerálov, vitamínov a je bohatý napríklad aj na železo. Je známy tým, že pôsobí močopudne, vhodný je teda pre všetkých, ktorí majú problémy s obličkami, močovými cestami, či zadržiavaním vody v tele. Je antioxidant a telo dokonca chráni aj pred rakovinou. Mimoriadne vhodný je pre ľudí s problémovým žlčníkom a pankreasom.

Suroviny

Baklažán 2 ks
paradajka 1 ks
syr feta 120 g
smotana 1-2 PL
cesnak 3-4 strúčiky
slnečnicový olej na vyprážanie
soľ a korenie – podľa chuti
petržlen a kôpor

Postup

Baklažán nakrájame na plátky o hrúbke 1 cm, osolíme. Necháme pôsobiť 30 minút.


Baklažán uložíme na papierové utierky a orestujeme na panvici s minimálnym množstvom slnečnicového oleja.

Baklažán dáme na obrúsok na odstránenie prebytočného tuku.

Do misky dáme syr Feta, pridáme kyslú smotanu, nasekaný kôpor a cesnak. Soľ sa pridáva podľa chuti, syr obsahuje tiež soľ,tak opatrne solíme. Hmotu dobre premiešame.

Na kolieska baklažánu položíme plnku/asi tak za lyžicu/

Plátky rajčín uložímena syrovú hmotu.
Posypeme soľou a korením.
Obložíme bylinkami podľa vlastnej fantázie

Predjedlo z baklažánu s feta syrom a cesnakom je pripravené.
Zdroj/iamcook.ru