desiata, olovrant, Raňajky, Recepty

Plnené bagety

S fľašou dobrého červeného vína vás tieto bagety prenesú do slnečného Talianska. Ich obsah môžete meniť podľa momentálnych chutí i obsahu svojej chladničky. 🙂

Suroviny

stredné veľké bagety 2 ks
olivový olej 2 pl
červený vínny ocot 3 pl
strúčik cesnaku 1ks
rukola 1 balenie
mozzarella 250g
červená cibuľa 1ks
červená paprika sterilizovaná 2 ks
saláma chorizo 100g

Postup

Obe bagety pozdĺžne rozrežte.
Olivový olej zmiešajte s vínnym octom a cesnakom a zmesou potrite všetky rezné strany bagiet.
Následne na spodné diely rozdeľte rukolu, pridajte plátky mozzarelly, cibule, papriky a kolieska salámy, priklopte vrškami bagiet.
Bagety prekrojte na polovice. Pre estetický dojem ich zabaľte do papiera na pečenie, ľahko stlačte, zviažte povrázkom a servírujte.