Hlavné jedlá

Pivné krídla s hermelínovým dipom. Najlepšie sú na grile a drevenom uhlí, ale zvladnete to aj doma.

Suroviny

1,5 kg kuracích krídeliek

Marináda
2 dcl čierneho piva
100 ml sójovej omáčky
1 lyžica oleja
1 lyžica soli
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica hnedého cukru

Hermelínový dip
100 g majonézy
50 g hermelínu
1 cibuľa
1 stonka zeleru
soľ,korenie

 

Postup

Kuracie krídielka v kĺbikoch rozdelíme na polovice. Na marinádu prevaríme všetky suroviny.

Necháme vychladnúť a krídla do nej naložíme na 4 hodiny.

Na dresing zmiešame majonézu s nastrúhaným hermelínom, nadrobno nasekanou cibuľou a nadrobno nakrájanzm zelerom. Dochutíme soľou a korením. Krídla pečieme pri 200°C asi 40 minút. Podáváme s dipem a pečivom.