Dezerty, Inšpirácie, Recepty, Rôzne

Piškótové kuriatka

Pri tomto recepte sa zabaví celá rodina. Mamina bude vaľkať, Deťúrence budú vykrajovať a lepiť. No a ocinka bude ochutnávať a komentovať… 🙂

Suroviny

bielok 1 ks
práškový cukor 170 g
šťava z polovice citróna
marcipánová zelená hmota 120 g
marcipánová oranžová hmota 120 g
detské piškóty 1 balenie

Postup

Najprv si pripravíme citrónovú polevu, ktorú budeme používať ako lepidlo.
Vaječný bielok ušľaháme s preosiatym práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
Potom si cez potravinovú fóliu rozvaľkáme marcipánovú hmotu.
Zo zelenej hmoty vykrajovačom na pečivo napríklad v tvare kvetinky vykrojíme „trávičku“, na ktoré bude kuriatko stáť.
Mala by byť o niečo väčšia, než je piškóta.
Z oranžovej hmoty vykrojíme tvar, z ktorého pomocou noža ukrojíme „hrebienok“ a „zobáčik“.
Na jedno kuriatko si pripravíme 3 piškóty. Jednu piškótu prilepíme pomocou polevy rovnou stranou nadol na zelenú marcipánovou trávičku.
Ďalšie dve piškóty vytvoría hlavičku.
Na jednu piškótu prilepíme pomocou polevy hrebienok a zobáčik a potom polevou pripevníme tiež druhú piškótu – hlavička je takmer hotová.
Ešte pridáme očká z cukrových guľôčok.
Na záver spojíme polevou telo a hlavičku.
Aby nám celé kuriatko lepšie držalo, môžeme spodnú piškótu mierne zrezať nožíkom, než na neho hlavičku prilepíme.
Kuriatka ešte dáme asi na hodinu stuhnúť do chladničky a potom už môžeme pokojne privítať koledníkov!
/Iveta Sýkorová, Rokycany/