Rôzne

Báječné pečené údené koleno na čiernom pive. Budete si prsty oblizovať …

Sme si istí, že údené bravčové kolienko – to je recept, ktorý hľadáte. Niet divu, údené bravčové koleno – je jedným z najobľúbenejších receptov.

Suroviny

údené koleno 1500 – 2000 g
čierne pivo 500 ml
cesnak 6-8 strúčikov,záleží od veľkosti
cibuľa 1 – 2 ks
celé čierne korenie 8-10 guličiek
bobkový list 5-6 ks
nové celé korenie 4-5 ks
paprika červená mletá 1-2 PL
rasca dávam od oka
vegeta troška ,tak 1 káv.lyžičku
olej

Postup

Koleno dáme variť do hrnca s koreninami-celým čiernym korením,novým celým korením , bobkovým listom a celou cibuľou.
Varíme asi tak 2 hodiny,kým nie je koleno mäkké.

Kým sa koleno varí pripravíme si zmes na potretie.
A to :trošinku piva,kvapku oleja,červenú papriku,vegetu,rascu a rozotretý cesnak.
Rozmiešame …

Keď je koleno uvarené,dáme ho do zapekacej misy alebo pekáča,potrieme ho pripravenou zmesou a podlejeme pivom a vodou v ktorej sa koleno varilo.Ja zvyknem kožu ponakrajovať a tak sa dobre prepečie.
Dáme piecť do vyhriatej rúry tak na 190 stupňov.
Počas pečenia,kolienko oblievame výpekom.
Pečieme kým nie je koža krásne zapečená.
Prajem Vám dobrú chuť!…ach, to vonia..:)

Foto/kushaem-vkusno.com/