Krkovička je najlepšia na grile. 😉
Vyskúšajte však túto verziu. Príjemná zmena je aj s kyslou kapustou. Už sa mi sliny zbiehajú…
Suroviny
750 g bravčovej krkovičky,
700 g zemiakov,
2 väčšie cibule,
soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca,
1,5 dl mäsového vývaru,
olej
Postup
Umyté mäso osušíme, osolíme, okoreníme ml.korením, posypeme rascou a prudko opečieme na troche oleja zo všetkých strán.
Do vymasteného pekáča rozložíme očistenú pokrájanú cibuľu, na ňu uložíme pripravené mäso, podlejeme trochou vody a prikryté pečieme 30 minút.
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na mesiačiky, jemne osolíme, premiešame a rozložíme okolo mäsa. Podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.
Počas pečenia podlievame výpekom a podľa potreby podlievame malým množstvom vody.