Toto je česká klasika. Vepřo, knedlo, zelo ale s karlovarskou knedlou je to prijemna zmena.
Suroviny
1-1,50 kg krkovičky
1 cibuľu,
1 paradajkový pretlak ,
soľ, korenie, vegetu
1 hlávka červenej kapusty,
80 g kryštál. cukor,
rasca,
ocot, soľ,
7 rohlíkov (staršie) ,
2 vajíčka ,
50 g masla ,
1 šľahačkovú smotanu ,
petržlenová vňať , korenie , soľ
Postup
Krkovičku nakrájam na plátky a prudko z obidvoch strán poopekám na rozohriatom oleji .
Vo výpeku opražím pokrájanú cibuľu.
Vo vode rozmiešam 1 paradajkový pretlak , pridám soľ , vegetu , mleté čierne korenie a vylejem to do výpeku.
Do toho dám opečenú krkovičku prikryjem a dusím.
Kapusta
Na hlbšej panvici skaramelizujem asi 80 g kryštál. cukor. Do toho dám pokrájanú červenú kapustu a podlejem trochou vody , pridám soľ , rascu a ocot nechám dusiť asi 30 min.
Nakoniec ochutnám či netreba dochutiť octom alebo cukrom , má byť sladkokyslá.
Knedlik
Rožky nakrájam na kocky , polejem smotanou , žĺtky vymiešam s maslom , petržlen jemne nakrájam a všetko zmiešam jemne posolím , okorením. Pridám sneh z bielkov opatrne premiešam.
Zabalím do navlhčenej utierky konce zviažem a varím v slanej vode 25 min.
Vyberiem a nakrájam na plátky.