Recepty

Patizóny s tajomstvom

Plnené patizóny sú lahôdkou.

Ak nemáte patizóny,môžete ich nahradiť kľudne aj cuketou.

Suroviny

Čerstvé patizóny /menšie/ 4 ks
mleté mäso /bravčové+ hovädzie/ 400-500 g
huby 150 g
veľká cibuľa 1 ks
syr 180-200 g
kyslá smotana 3-4 PL
maslo,rastlinný olej
tymián 3-4 vetvičky
soľ,korenie
rajčiny 2-3 ks
zelená paprika 1-2 ks

Postup

Patizóny dôkladne umyjeme,vydlabeme vnútro,najlepšie lyžičkou.
Zrežeme spodok patizóna.Vnútro posolíme.

Nakrájame cibuľku a dáme osmažiť,pridáme nakrájané huby a keď budú huby udusené pridáme na pásiky nakrájané patizóny,ktoré sme predtým odkrojili.Tiež pridáme na pásiky pokrájanú papriku,pomiešame a necháme chvíľu smažiť.Pridáme rajčiny,premiešame a ešte tak 10 minút restujeme.Odstavíme.

Na druhú panvicu dáme mleté mäso,okoreníme,osolíme.Podusíme.

Rúru si predohrejeme asi tak na 180-190 stupňov.
Udusené mleté mäso zmiešame so zmesou zo zeleniny pridáme tymian a premiešame.
Na plech dáme pripravené patizóny a naplníme ich touto zmesou.Prikryjeme ich odkrojeným vrchom.

Pečieme asi a 30-35 minút pri teplote 180-190 stupňov.
Približne päť až desať minút pred jedením, posypeme strúhaným tvrdým syrom.
Podávame horúce spolu s kyslou smotanou a čerstvou zeleninou.
Ozdobíme podľa svojej fantázie.
Dobrú chuť!

Zdroj/http://kushaem-vkusno.com/