Vianočné recepty

Parížske rožky nielen po francúzsky

Prípravu týchto chutných dezertíkov zvládnete na jednotku aj bez dlhej prípravy. Keď ich vyskúšate – zamilujete sa.

Suroviny

Cesto
4 bielka
200 g práškového cukru
200 g orechov mletých

Plnka
4 celé vajcia
200 g práškového cukru
1a 1/2 Lyžice kakaa
200g masla

čokoláda na varenie
stužený tuk

Postup

Bielka a cukor vymiešame nad parou do zhustnutia a nakoniec pridáme pomleté orechy. Lyžičkou namočenou vo vode formujeme na plech rožky, trošku roztlačíme a dáme upiecť na cca 170 stupňov až kým nezačnú hnednúť, po vychladnutí majú byť tvrdšie a chrumkavé /čiže mierne vysušené/.

Pracujeme rýchlo, lebo masa tuhne, poprípade si to môžme dať do vrecúška a nastriekať. Plnka: Vajcia , cukor a preosiate kakao šľaháme nad parou aby nám vznikla masa podobná sirupu. Maslo si vyšľaháme do penista a pomaly pridávame čokoládový sirup a dobre vymiešame na jemný hladký krám, ktorý vrecúškom do špirálky striekame na upečené rožky.

Čokoládu si roztopíme vymiešame aby v nej neboli hrudky a po vychladnutí ňou polievame rožky. Je dobré ked sú trošku stuhnuté z chladničky. Dobrú chuť !!!

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou