Predjedlá

Paprikové šťavnaté myšičky, ktoré z taniera neutečú. Pikantné papriky, chrumkavá slaninka so zamatovo smotanovým syrom.

Suroviny

zemiaky 3 ks
vajcia 3 ks
paradajka 1 ks
hlávka šalátu (napr. ľadový) 1 hlávka
červená cibuľa 1 ks
kuracie rezne 400 g
olivový olej
vlašské orechy 150 g
med 1 lyžička
šťava z citróna 4 lyžičky
horčica 1 lyžička
čierne korenie ml.
čerstvá pažítka
soľ

Postup

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Na plech si dáme papier na pečenie. Namočíme špáradlá v malej miske s teplou vodou, aby sa zabránilo spáleniu.

V malej miske zmiešame smotanový syr s pažítkou. Vymiešanú zmes natrieme rovnomerne do rozrojenej papriky na polovicu. Plátok slaniny preložíme okolo papriky a zaistíme špáradlom. 4 Pečieme 25 minút. Podávame teplé.