Vyskúšajte typické kórejské jedlo – Tokgalbi.
Suroviny
1 kg hovädzieho mäsa z krátkych rebierok
Marináda
4 PL sójovej omáčky
2 PL cukru
2 PL medu
2 PL ryžového vína
1 ks hruška kórejská (alebo jablko) strúhaného
1/2 stredná cibuľa
2 PL pretlačeného cesnaku
1 CL mletého zázvoru
1 PL sezamového oleja
1/4 CL čierneho korenia
Postup
Odstráňte blany a prebytočný tuk. Mäso odrežte čo najviac od kostí. Vložte rebrá do studenej vody na 20 až 30 minút. Mäso nechajte stiecť.
Mäso pomelte alebo posekajte na jemno.
Zamiešajte spolu všetky ingrediencie na marinádu.
Pridajte marinádu k mäsu a dobre premiešajte. Všetko dobre miešajte, kým nezačne byť lepkavé a nechajte marinovať minimálne 2 hodiny, ale najlepšie cez noc.
Pomúčené kosti z rebierok obaľte marinovaným mäsom. Mäso dobre pritlačte dlaňou tak, aby pomleté mäso dobre držalo na kosti. Prípadne môžete urobiť klasické fašírky.
Na rozpálenom oleji opekajte okolo 4 – 5 minút z jednej strany a 3 – 4 minúty z druhej strany, pokiaľ sa pekne neupečú do chumkava.