Vynikajúci TIP na zdravé raňajky. Kombinácia jabĺk a mascarpone v celozrnných plackách je báječná. Tieto placky budú patriť medzi Vaše najobľúbenejšie.
Suroviny
3 väčšie jablká (podľa chuti)
2 lyžice vody
1/4 lyžičky mletého nového korenia
1/3 šálky mascarpone
1/2 šálky nastrúhaného čedaru
2 oválne viaczrnné placky
1/4 šálky nasekaných vlašských orechov
olivový olej
Postup
Vo veľkej panvici zmiešajte plátky jabĺk, vodu a nové korenie. Varíme, zakryté na miernom ohni asi 6 minút alebo kým jablká nezmäknú, občas ich premiešame. Mascarpone natrite na celozrnnú placku centimeter od okraja. Na polovicu každej placky poukladajte povarené jabĺčka. Posypeme ich čedarom a vlašskými orechami.
Preložte na polovicu. Na troške olivového oleja ich nechajte zapiecť, aby boli placky chrumkavé, asi 6 až 10 minút z oboch strán rovnomerne. Môžeme podávať.