Recepty

Netradičná bábovka s červeným vínom

Receptov na bábovku je mnoho. Dvojfarebné, jednofarebné, trené a pod. Ale bábovka s voňavými koreninami a červeným vínom? vyskúšajte!

Suroviny

250 ml červeného vína
1 ČL klinčekov
300 g maslo
250 g kryštálového cukru
4 vajcia
1 ČL škorice
1 ČL kakaa
380 g polohrubej múky
150 g strúhanej čokolády
1 balíček prášku do pečiva
2 ks celej škorice

Postup

Víno zvaríme so škoricou a klinčekmi deň vopred a necháme do rána odstáť.
V mise spolu vyšľaháme zmäknuté maslo s kryštálovým cukrom. Postupne do peny zašľaháme žĺtka, mletú škoricu a kakao. Z bielkov vyšľaháme zvlášť sneh.

Do cesta potom zapracujeme metličkou polohrubú múku,sneh z bielkov, strúhanú čokoládu, prášok do pečiva a scedené víno.
Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na bábovku. Rúru vyhrejeme na 170 °C pečieme 45 až 60 minút. Ku koncu teplotu znížime na 150 °C a dopečieme.