Dezerty

Nepečený čokoládovo-tekvicový dezert

Suroviny

Datle namočené na 15-30 minút vo vode 10 ks
mandle 1 šálka
kakao 1½ lyžice
škorica 1½ lyžičky
kokosové maslo ¼ šálky
banán 1 ks
tekvica pyré ¼ šálky
med 2 lyžice
nesladené kokosové vločky na ozdobu alebo niečo podobné podľa vašej chuti

Postup

Do mixéra dáme datle,mandle, kakao a ½ lyžičky škorice.
Mixujeme pokiaľ sa to nezačne začne formovať a „cesto“ nebude lepkavé.

Rozmixovanú zmes dáme do formy 9 x 5 roztiahneme to po celej forme.
Natrieme zmäknutým kokosovým maslom.

Banán, tekvicu, med a zostávajúcu škoricu vymiešame do hladka a rozotrieme po pripravenej zmesi vo forme.

Posypeme kokosovými vločkami alebo niečím podľa svojej chute po vrchu dezertu a dáme do chladničky asi tak na 30 minút.
Po vychladnutí nakrájame na 8 štvorcov.

Zdroj/runningtothekitchen.com/Autor: Gina Matsoukas