Dezerty, Inšpirácie, Recepty

Nepečené čokoládové lasagne, báječný dezert na príjemné posedenie s priateľmi

Neuveriteľne plná chuť čokolády a veľa krému! Vyskúšajte tento originálny recept na sladké čokoládové lasagne. Sú bez pečenia a zvládne ich aj začiatočník.

Suroviny

36 čokoládových sušienok
6 lyžíc rozpusteného masla
225 g zmäknutého smotanového syra
1/4 hrnčeka cukru
2 lyžice mlieka
340 g vyšľahanej šľahačky
50 – 100 g uvareného čokoládového pudingu
3 a 1/4 hrnčeka studeného mlieka
1 a 1/2 hrnčeka nastrúhanej čokolády<

Postup

Rozmixujte sušienky na omrvinky. Nachystajte si zapekaciu misu alebo plech s rozmermi asi 23 x 33 cm a vymažte ju maslom. Na dno stlačte sušienkovú drť.
Misu dajte na chvíľu do chladničky.

Medzitým v mixéri premiešajte smotanový syr, aby bol nadýchaný. Pridajte 2 lyžice mlieka a cukor.
Vmiešajte 1 a 1/4 hrnčeka vyšľahanej šľahačky. Zmes roztrite na sušienkový korpus.
Podľa návodu uvarte puding. Nechajte vychladnúť a rozotrite ho na smotanovú zmes.

Dajte schladiť do chladničky na 5 minút.
Ako poslednú vrstvu rozotrite zvyšok šľahačky a posypte ju strúhanou čokoládou
Dajte na niekoľko hodín alebo cez noc stuhnúť do chladničky.