Skvelý obľúbený recept starých materí, ktorý môžete podávať ako dezert alebo dokonca raňajky! Tieto cmarové knedle sú ľahké, nadýchané a plné chuti. Budete ich milovať teplé s vanilkovou zmrzlinou.
Suroviny
4 šálky černíc
1/4 lyžičky citrónovej šťavy
4 1/2 šálky cukru
1 šálky vody
2 hrnčeky hladkej múky
1/2 lyžičky jedlej sódy
1/4 lyžičky soli
3/4 šálky cmaru
1 kocka kvasníc
Postup
Vo veľkom hrnci zmiešajte černice, citrónovú šťavu, cukor a vodu. Uveďte do varu, potom znížte teplotu na nízku, zakryte a varte asi 15 minút. Občas premiešajte, ale opatrne, aby nedošlo k rozdrveniu bobúľ.
Medzitým v stredne veľkej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu a soľ. Kvasnice vymixujte mixérom vmiešajte cmar a dobre premiešajte. Ak je cesto tuhé, pridajte ešte cmar.
Keď sa zdvihne pokrievka na hrnci je omáčka na knedličky hotová.
Pomocou lyžice naberte knedličkové cesto a vhoďte ho do variacej sa omáčky. Zakryte a varte asi 5 minút, potom odstráňte pokrievku a nad parou knedličky parte ďalších 10 minút, potom dajte z tepla dole a nechajte stáť po dobu 10 minút pred podávaním.
/allrecipes.com/recipe/52809/irresistible-raspberry-buttermilk-dumplings