Hlavné jedlá

Morčacie rezne v omelete

Suroviny

6 plátkov morčacie prsia ,
200 g šampiňóny ,
1 väčšia cibuľa ,
mleté čierne korenie ,
mletá červená paprika ,

4 vajíčka ,
3 lyžice vody,
soľ ,
olej

Postup

Mäso (môže byť aj kuracie) naklepem , osolím okorením a poprášim paprikou.
Na panvici rozohrejem olej, rezne prudko opražím , uložím na panvicu podlejem vodou a zakryté dusím do mäkka.

Cibuľu pokrájam na drobno , opražím ju vo výpeku , pridám očistené pokrájané šampiňóny , soľ , trochu vody a podusím.

Vajíčka dobré rozšľahám pridám 3 lyžice vody , soľ a premiešam.
Na pomastenej panvici postupne upečiem väčšie omelety.

Do každej dám mäso , naň šampiňóny a preložím ju.

Podávam s opekanými zemiakmi (hranolčekmi) a dusenou zeleninou. Alebo čerstvým šalátom.