Suroviny
6 plátkov morčacie prsia ,
200 g šampiňóny ,
1 väčšia cibuľa ,
mleté čierne korenie ,
mletá červená paprika ,
4 vajíčka ,
3 lyžice vody,
soľ ,
olej
Postup
Mäso (môže byť aj kuracie) naklepem , osolím okorením a poprášim paprikou.
Na panvici rozohrejem olej, rezne prudko opražím , uložím na panvicu podlejem vodou a zakryté dusím do mäkka.
Cibuľu pokrájam na drobno , opražím ju vo výpeku , pridám očistené pokrájané šampiňóny , soľ , trochu vody a podusím.
Vajíčka dobré rozšľahám pridám 3 lyžice vody , soľ a premiešam.
Na pomastenej panvici postupne upečiem väčšie omelety.
Do každej dám mäso , naň šampiňóny a preložím ju.
Podávam s opekanými zemiakmi (hranolčekmi) a dusenou zeleninou. Alebo čerstvým šalátom.