Hlavné jedlá, Recepty

Morčacie prsia s olivami a brokolicou

Morčacie mäso je výnikajúca alternatíva ku kuracine. Za chvíľu si pripravíte chutné a zdravé jedlo, ktoré nepochádza z Brazílie.

Suroviny

morčacie prsia 850 g
morská soľ
mleté čierne korenie
hladká múka 2 PL
olivový olej
cesnak 4 strúčiky
štipľavá paprička 1 ks
brokolica 200g
olivy (zelené aj čierne) 100 g
suché biele víno 100 ml
hydinový vývar 200 ml
čerstvá petržlenová vňať 2PL
maslo 50 g

Postup

Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na plátky, z oboch strán osolíme, okoreníme a poprášime múkou.
Potom ich opečieme na panvici na rozpálenom olivovom oleji dozlatista. Mäso vyberieme na tanier.
Do tej istej panvice prilejeme trochu olivového oleja a orestujeme na ňom cesnak nakrájaný na plátky.
Postupne pridáme najemno nakrájanú štipľavú papričku, ružičky brokolice a olivy nakrájané na plátky.
Zeleninu podlejeme vínom a necháme ho zredukovať. Zmes podlejeme vývarom a plátky mäsa vložíme späť do panvice.
Chvíľu povaríme, aby zelenina zmäkla a omáčka sa trochu zahustila.
Pred dokončením posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, premiešame a jedlo zjemníme maslom.
Morčacie prsia servírujeme v hlbokom tanieri spolu so zeleninou pokvapkanou olivovým olejom.
Ako príloha sa hodí dusená ryža, cestoviny alebo opečená cesnaková bageta.
/kuchynalidla.sk/