Toto je jeden z tých dezertov, ktoré Vám ostanú v pamäti na jazyku. Pochutnáte si.
Suroviny
Marhuľový kompót 0,7 dcl
8 ks vajíčka ,
8 poliev. lyž. kryštál. cukru,
8 poliev. lyž. polohrubá múka ,
2 poliev. lyž. olej.
Plnka:
250 ml šľahačková smotana
120 g kryštálový cukor
1 ks zlatý klas
250 g masla ,
2 poliev. lyž. kakao
Postup
Na plech dám papier na pečenie a pomastím ho zľahka olejom. Na papier ukladá pokrájané na mesiačiky baracky husto.
Keď mám hotové vyšľahám piškotu a vylejem na baracky dám piesť. Pečiem pri teplote 180 stup.
Ak je už upečené nechám chvíľu vychladnúť vyklopim z plechu a stiahnem papier.
Cukor skaramelizujem. Zlatý klas rozmiešam v smotane a vylejem do karamelu a za stáleho miešania uvarím. Nechám vychladnúť.
Maslo vymiešam s kakaom. Do vychladnutého postupne pridávam vymiešané maslo.
Polejem čokoládovou polevou.
Autorka receptu: Martuška Mlynarciková