Tieto deravé šišky si istotne nájdu svoje miesto vo Vašej kuchyni. Veľmi chutné šišky jemne korenené škoricou a muškátovým orieškom ulahodia chuťovým pohárikom. Príprava je celkom jednoduchá a malí pomocníci sa vždy zídu. 🙂
Suroviny
2 hrnčeky hladkej múky
1/2 šálky cukru
1 čajová lyžička soli
1 lyžica prášku do pečiva
1/4 lyžičky mletej škorice
1/4 lyžičky muškátového orieška
2 lyžice rozpusteného maslo
1/2 šálky mlieka
1 vajce
olej na vyprážanie
Postup
Do veľkej misky si preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok. Do sypkej zmesi prilejeme mlieko, vajcie, rozpustené maslo (izbovej teploty). Vypracujeme hladké cesto, necháme ho 5 min oddýchnuť.
Cesto si na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm.
Pomocou pohára z cesta vykrojíme kruh, do ktorého v strede urobíme dierku aby vznikla šiška.
Opatrne vkladáme šišky do horúceho oleja (niekoľko naraz), vysmážame šišky asi 3 minútky na každej strane dozlatista. Hotové mäkkučké šišky necháme od prebytočného oleja odkvapkať na papierových kuchynských utierkách. Pri servírovaní môžeme šišky na dozdobenie posypať práškovým cukrom.
Vynikajúce jemne škoricové šišky sú pripravené na maškrtenie.
/allrecipes.com/